Menu
Facebook Linkedin

Projectmanagement

Projectwerking raakt steeds meer ingeburgerd in organisaties. Vaak worden medewerkers gevraagd om een project te leiden zonder dat ze hiervoor de nodige kennis en achtergrond meegekregen hebben.
In onze aanpak van projectmanagement willen we de aandacht richten op 2 verschillende aspecten: het pragmatisch aanpakken van een project en het rekening houden met de menselijke kant van verandering in een project. 

Pragmatisch projectmanagement

Wat wij willen aanbieden is het leren toepassen van de belangrijkste concepten van projectmanagement in de huidige context van uw organisatie. We doen dit aan de hand van een zelf ontwikkeld spel. We zoemen in op 4 fases: de initiatiefase, de opstartfase, de uitvoeringsfase en de afsluitingsfase. Bij elk van die fases leggen we de nadruk op de belangrijkste aspecten en maken we samen met de deelnemers de link naar hun situatie en hun projecten.
Na deze opleiding kunnen de deelnemers de belangrijkste aspecten van projectmanagement toepassen op hun eigen project. 

De menselijke kant

Project management heeft steeds te maken met verandering en vaak wordt men tijdens verandering geconfronteerd met weerstand. In de opleiding maken we tijd om een analyse te maken van de verschillende stakeholders. We verkennen tools en principes om draagvlak te creĆ«ren en weerstand te voorkomen of te beheersen.  

Praktisch

Duurtijd: een volledige training bestaat uit 3 dagen + 2 individuele opdrachten. Indien gewenst kunnen we op basis van de specifieke noden en voorkennis ook gerichtere trainingen uittekenen.
Doelgroep: medewerkers die zelf een project moeten leiden (of als project medewerker sterk betrokken zijn in een project). Voorkennis is niet vereist, ervaring als projectleider is niet nodig.