• Dimitri De Meester

De Watergroep gaat voor de echte dialoog... ook online

Bijgewerkt: mrt 24


D-NA begeleidde een erg boeiende online intervisie, met teamleiders van De Watergroep!

Als kers op de taart van een intensief coachingstraject met @Peter De Jonghe en @Frank Robberechts bedenken teamleiders vanuit heel Vlaanderen hoe ze hun toolboxen nóg interactiever kunnen maken, hoe ze nóg dichter kunnen aansluiten op de dagelijkse praktijk, om meer impact te genereren en hun mensen écht te motiveren tot gedragsverandering. Doel is om de neuzen uiteindelijk in dezelfde richting te krijgen maar ook om taboes te doorbreken over de zin en onzin van bepaalde regels en afspraken. Om een dialoog op gang te brengen waar er vroeger eerder sprake was van een monoloog.


Mensen luidop laten nadenken en problemen bespreekbaar maken verhoogt de betrokkenheid, en maakt dat er vertrouwen kan groeien. Zo krijg je mensen mee in je verhaal. Zo krijg je langzaam maar zeker een mindshift in het veiligheidsdenken binnen de hele organisatie.


Daarom is De Watergroep ook in zee gegaan met D-NA: om een organisatiebrede visie op het omgaan met en communiceren over veiligheid te realiseren, doorheen alle zones en regio's, over heel Vlaanderen.

79 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven