Menu
Facebook Linkedin

Leiderschap

De rol van de leidinggevende in een organisatie wordt alsmaar complexer. De VUCA-wereld zorgt ervoor dat de leidinggevende niet kan terugvallen op enkele duidelijke kaders, maar dat hij zich voortdurend moet aanpassen aan wat de omgeving, de medewerker, de situatie vraagt. Om een leidinggevende een kader te bieden hebben wij de volgende visie uitgewerkt. 
Leidinggeven betekent zorgen dat er een flow ontstaat tussen het team en de beoogde resultaten voor de klanten. Die flow kan maar ontstaan als de leidinggevende ondersteuning biedt op 3 niveaus. Ten eerste is er zijn eigen individuele niveau: beschik ik vandaag over de nodige kennis en competenties om leiding te kunnen geven? Daarbij besteden we niet enkel aandacht aan puur leidinggevende kaders, maar ook aan persoonlijke efficiƫntie, coachende vaardigheden, enz.
Een tweede niveau is het niveau van het team. Als leidinggevende moet je ondersteuning bieden aan het team, zowel bij het behalen van resultaten als bij de groepsdynamica. Pas als het team goed werkt zullen de nodige resultaten behaald worden. Daarbij staat samenwerking tussen teamleden centraal, maar ook de relatie tussen de leidinggevende en het team. Hier horen thema's thuis zoals conflicthantering, efficiƫnt vergaderen, samenwerking met andere teams, rolverduidelijking, maken van afspraken.
Een derde niveau tenslotte is het niveau van het individu in het team. Individuen moeten zich goed voelen, moeten hun taak goed kunnen oppakken. Maar ook persoonlijke groei en het behouden van een goed evenwicht moeten aandacht krijgen. Hoe kan ik als leidinggevende ervoor zorgen dat de medewerkers kunnen ontwikkelen? Thema's als motiveren, omgaan met weerstand, evaluatie, feedback geven komen hier vaak aan bod.
 
Een goede leidinggevende slaagt er in om op de 3 niveaus te werken zodat er flow ontstaat die de resultaten en de klantgerichtheid steeds beter maakt.
 
Een belangrijke competentie daarvoor is de mogelijkheid om te analyseren. Zowel voor zijn eigen functioneren als voor het functioneren van zijn team is het voor een leidinggevende belangrijk dat hij goed kan analyseren. Wij zorgen dat deelnemers/ leidinggevenden leren analyseren: "Hoe kan ik de flow vergroten?" De leidinggevende leert kijken naar de 3 niveaus en in te schatten waar de flow onderbroken is. Hij krijgt handvatten en maakt actieplannen om te (laten) groeien. Zo zorgen we meteen ook voor de link naar de realiteit en een vergrote transfer.