Menu
Facebook Linkedin

D-na laat bezoekers proeven van alternatieven voor simulaties

In elk van de drie sessies van de Proeverijen werkten Lies Verstraete en Frank Robberechts samen meteen mix van opleidingsverantwoordelijken en opleiders, de ene al wat meer vertrouwd met trainingsacteurs dan de andere. 
Wat ook hun achtergrond, het waren écht geïnteresseerde deelnemers die graag meestapten in een laagdrempelige hoefijzer-oefening.  En ook als ze even niet mee waren, deden ze elk op hun manier wel allemaal mee.
 
Lies speelde bal door aan Frank, en een half minuutje later, zat iedereen al in de actie.
Onze bedoeling was hen ertoe aan te zetten om de opleiders met wie ze werken te inspireren tot meer dan enkel volledige en langdurige simulaties/rollenspelen, en meer te experimenteren met alternatieve oefeningen die vooral bedoeld zijn in groepen waar de drempel hoog is en/of de groep (te) talrijk.
We konden genoeg D-na “sprankel” meegeven – beklijvend werken – 
En dat konden we horen aan de reacties achteraf:  
 
"een workshop waarin we iets mochten doen – doen én toch ook gestimuleerd tot reflectie”
 
“D-na is ook authentiek, no-nonsense – Daar ben ik naar op zoek.  Een vriend die al met jullie werkte zei me dat en ik wil de persoonlijke klik voelen met de opleiders waar ik mee werk”  
 
Het was hartverwarmend om te zien, hoe een uur na afloop van onze laatste sessie... een deelnemer ons kwam zoeken om, met een glimlach tot achter de oren, te melden: „Ik heb het laatste exemplaar van dat boek (nvdr. "Toolbox voor trainingacteurs”) 
op de kop kunnen tikken.”